Bu yöntemle Çilek 15 gün,nane 1 gün ve kızılcık 1 ayda olur.
LİKÖR VE ŞARAP TARİFLERİ
kAHVE LİKÖRÜ
1 bardak hazır granül kahve (ben neskafe gold kullanıyorum),2bardak kaynar su,4 bardak şeker,1 şişe (750 ml)votka 3 paket vanilin.(Votka yerine kanyak kullanırsanız sonuç daha iyi oluyor)
Şeker ve kahveyi iyice karıştırıyoruz ve üzerine kaynar suyu ekleyip eritiyoruz,iyice soğuyana kadar bekletiyoruzBüyükçe bir kaba tortu olmaması için bir tülbentten veya kahve filtresinden süzerek akıtıyoruz içine votka ve vanilinin ekleyip karıştırıyoruz ve şişelerimize aktarıyoruz yaklaşık 15,20 gün sonra içilebilecek kıvama geliyor.Ama ben 1 ay bekletip ondan sonra kullanmaya başlıyorum.
KIZILCIK LİKÖRÜ
p>1 kg kızılcık, 1 şişe votka, 2 adet büyük tarçın kabuğu,3,4 adet tane karabiber,5,6 adet karanfil
Kızılcıklar iyice yıkanıp temizlenir ve cam kavonozda votkaya yatırılır,hergün karıştırılarak 15 gün beklenir 15.günden sonra baharatlar ilave edilir. 15 gün daha beklenir.süre sonunda şeker şerbeti hazırlanarak soğuturulur.süzdüğümüz maserat şerbet ile istediğimiz oranda karıştırılır ve şişelere doldurulur.
VİŞNE LİKÖRÜ
1kg.vişne,1 şişe votka,damla sakızı
vişne yıkanır ve çekirdekleri çıkarılır,yukarıdaki tarif gibi hazırlanır daha sonra baharatlandırma safhasında döğülmüş damla sakızı ilave edilir.ve 1 ay dolunca süzülür ve yukarıdaki tarif gibi hazırlanır.
Burada kullandığım vişneleri ben atmıyorum onları çikolata da değerlendiriyorum.Bitter çikolatayı çelik bir kapta ben mari usulü eritiyorum ve vişneleri bu erimiş çikolataya iyice bulayıp yağlı kağıt üzerinde soğutup donduruyorum,kahveyle ve likörlerin yanında çok iyi bir lezzet veriyor.Normal vişneden de oluyor ancak bu daha lezzetli oluyor. Aynı şeyi portakallada yapabilirsiniz, hem şimdi zamanı da geldi. Bitter yerine sütlü çikolatada tercih edilebilir.Ben bitter sevdiğim için onu tercih ediyorum.
Yine kış için çabucak hazırlanan bir sütlü likör tarifi vereyim.
KİVİLİ SÜT LİKÖRÜ
1/2 lt. pastörize süt,300 gr.toz şeker, 150 ml.(etil alkol) 1 paket vanilya,!/' limon suyu ve kabuğunun rendesi,2 adet kivi soyulmuş ve küçük küçük doğranmış.
Yapımı çok basit tüm malzemeleri cam bir kavanozda karıştırıp buzdolabına koyuyoruz,ve hergün karıştırıyoruz,3,4 gün sonra hazır oluyor.Bu likör dışarıda pek dayanmıyor buzdolabında bir müddet dayanıyor.Bu sebeble az miktarda hazırlanıyor
Bu resim de gördüğünzü ise değişik bir uygulama ile yapılıyor.Armut henüz küçücükken temiz bir şişenin içine alınıyor ve şişenin ağzı aşağıya gelecek şekilde dala bağlanıyor ve armut olana kadar ağaçta bekliyor armut olgunlaşınca sapı uzun olacak şekilde daldan kesilir.daha sonra bu şişeye votka,brendi veya şarap konarak bir süre bekletilir ve kullanılır.Yurt dışında oldukça pahalı olduğunu duymuştum,belki içinizde denemek isteyen olabilir diye bahsetmek istedim.Bu konu ile ilgili fotoraflar netten alıntıdır.
Son olarak bir de sıcak şarap tarifi vereyim,
1 su bardağı su,2 adet çubuk tarçın,1 adet çubuk vanilya,2 dilim limon,1 adet elma kabuğu,3,4 çorba kaşığı toz şeker
Malzemeler bir tencerede birleştirilir ve kaynamaya bırakılır,kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatılır,1 şişe sek kırmızı şarap ilave edilir ve kaynama noktasına kadar (kapakta buharlaşma olana kadar) ısıtılır,kaynamadan altı kapatılır,süzülerek servis yapılır.
Umarım tarifleri denersiniz,yaparkende içerkende keyif alacağınızı umuyorum.
Afiyet olsun efendim.
19 yorum:
Bayılırım Kiwiyi deniycem ablacım sağol.
tavsiye ederim canım lezzetli bir likör oluyor.
Canım süpersin ya bu tarifler süper
Embir cim sende dene ve görüşünü yaz lütfen
Ayyy!Ölecem bi gün senin blogu gezerken,ne güzel şeyler yazıyorsun sen yaa :))) Harika bu tarifler.Öpüp başıma koyıcam hepsini.
beğendiğine sevindim nostatic,Valla biz ev likörlerini seviyoruz yapmasıda zevkli içmeside,gelen giden çok bğeniyor,kış için yaptığım 6 likörden sadece 3 tane kaldı onlarda yarımşar şişe.senin de yapmanı tavsiye ederim .
kahvenin yanında seviyorum, yeni bir şey öğrendik, sağol
Sıcak şaraba bayılırım, hem de tarçınlı felan off..
Bu tarifibenim için verdin sanırım :)))
Tam da kış kapıdayken ,sağol canım.
moonless,bu tarif senin için ve tüm sıcak şarap esvenler için oldu canım.:))
Hem sıcak şarabı, hem de ev likörü tarifini denemek için sabırsızlanıyorum. Ama işin kötüsü hangi likörü yapacağıma bir türlü karar veremedim. Hepsi birbirinden güzel. Ama deneyince mutlaka tekrar yazacağım. Emeğinize sağlık....
Sizi önce tebrik ediyorum. Verdiğiniz tarifler cidden harika çok blog gezdim ama sizinki kadar iyisine rastlamadım Hepsini deneyeceğim Neticeyi size gene yazarım. Bende şarap yapıyorum inanılmaz güzel ürünler aldım çok beğenildi inşallah likörleride yaparım ve beğenilir.
Tarifler güzelmiş, damla sakızlı likörü evde yapmayı deneyeceğim...
Sakiz likoru tarifi ariyorum acil! Siz biliyor musunuz ya da bilen var mi?
Nane likörunun tarifini wermemisniz
Yada daha az beklenecek bi likö tarifi warmi
Nane likörünün anlatımlı tarifini yayınlayabilirmisiniz ? Şimdiden teşekkürler başarılatınrzın devamını dilerim :-D
Likörlerin şerbetini nasıl hazırlıyorsunuz orasını anlayamadım, tarif rica edebilirmiyiz teşekkürler, çiğdem
tarifleri vermişsiniz güzelde etil alkolü nerden buluyorsunuz birde onu anlatsaydınız
Nane likörüm berbat oldu. Rengi tadı olmadı.püf noktası neacaba
Yorum Gönder