23 Ocak 2009 Cuma

Egg Art

Bu gün size son merakım olan yumurtlardan bahsedeceğim,eskiden beri meşhur Faberje yumurtalarını beğenirdim de yapma hevesim olmamıştı.10 marifetten Neduk arkadaşımın yumurtalarını görünce bittim matkapla ince ince işlemiş yumurtaları ve harikalar yaratmış


İşte Neduk'un yumurtalarından bir örnek ve merak edenler için bu da blogunun adresi,harika şeyler yapmış bir göz atmanızı tavsiye ederim.

Dediğim gibi yumurta yapmaya çok heveslendim fakat ben de öyle yumurtaları matkapla delip işleyecek yetenek yok,geçen 10 marifette Kriizantem'in yaptığı yumurtaları görünce ben de yapabileceğime inandım ,krizantem'in yaptıkları şahane olmuş ve yapılışı Neduk'un yaptığından daha farklı bir teknikle yapılmış yani benim için uygun. Krizantem'in yumurtaları ve 10 marifetteki yorumları için buraya bakabilirsiniz.

Ben de başladım araştırmaya aman ne engin konuymuş bu Egg Art neler buldum neler.....
Bu çalışma yı buradan buldum. Egg art ile ilgilenenler için teknikleri anlatan bir yere daha ulaştım ,site ingilizce ama video görüntüleride mevcut onun adresi de burada

Ben de bu hafta ilk denemelerimi yapacağım bakalım becerebilecekmiyim,Umarım yapabilirim.Tabi ki benim yaptığım bunlar kadar iyi olmaz muhakkak ama yapınca sizede göstereceğim.

13 yorum:

Malla dedi ki...

Çok ince iş ve çok güzel...Bunu arkadaşın mı yapmış.Bravo valla. Bende yumurta işleme sanatı ile ilgili bazı resimler bulmuştum. Onları da paylaşırım. Belki bir fikir verir.

sesiber dedi ki...

Dalida eşliğinde gezdim sayfalarını. Yumurta ve qulling konuları çok güzeldi.

Bitki Cadısı dedi ki...

Malla,evet ya fikir olabilir gerçektende,iyi olur canım.
Sesiber'cim,teşekkür ederim,ya bu iki konu hakkında da inanılmaz şeyler var ama tabii burada bir fikir olsun diye örnekleme yapıyorum ama yumurta ve Quilling bende deneyeceğim önceliklede yumurta ve ilk fırsatta da yayımlayacağım.

embir dedi ki...

Ay yazıyı okumadan sen yaptın sandım, bizim cadı da marifetler bitmiyor dedim :) Şu demlikli olana da bayıldım. Nasıl bir ince iştir bu, yok ben yapamam, asla beceremem.

Bitki Cadısı dedi ki...

Embircim,öyle delmeli filan ben de yapamam yok yani, ama boyama olanları deneyeceğim ,üzeri dekupaj olanlar var, taş boncuk filan yapıştırılmış onları yapabilirim diye düşünüyorum bu hafta deneyeceğim.

Gizem. dedi ki...

ayy çok hoşlar bencee hem farklı hem güzel:)

Adsız dedi ki...

çok başarılı.. sanat eserleri gibiler.. gibi si fazla zaten. tebrik ediyorum. sabır işi valla..

cicibici bişeyler dedi ki...

İnanılmaz güzel eserler,çok ince çalışmalar çok hoş gerçekten,ne sabır ama!bravo valla hayranlıkla izledim,paylaşım için teşekkürler.

sesiber dedi ki...

Seni mimledimm
http://sesiber.blogspot.com/2009/01/mim-u-hortumlu-dnyada-fil-yalnz-bir.html

nalan dedi ki...

mahocuğum da bana gaz veriyor evde dremmel matkap var diyor da şimdilik bakıyorum sadece.
hadi seninkileri bekliyoruz.

Adsız dedi ki...

Çok harika bir çalışma,
1 yumurta nelere dönüşüyor.
İnsanoğlunun hayal gücünün sınırı yok vallahi.Paylaşımın için çok teşekkürler...

İzleyicileriniz arasına katıldım bile...

Bitki Cadısı dedi ki...

arkadaşlar bir süredir blogumdan uzak kaldım yumurtalara başladım ilk denemem faciayla sonuçlandı,delma işi kesinlikle bana göre değilmiş şimdi boyamaları deneyeceğim.

krizantem dedi ki...

Egg art nereden çıkmıştır diye araştırma yapıyordum ki, sitenize rastladım. Üstüne üstlük adıma rastladım, çok mutlu oldum. Teşekürler... Sizin bulduklarınızda müthiş....Sakın denemeyi bırakmayın, bir iki yumurtayı kırdıktan sonra, insanın eli alışıyor:)