17 Aralık 2008 Çarşamba

Balıkçıl Limon

Başlığı görünce bu ne demeyin Evde sıkça yaptığım bir meze tarifi bu,geçtiğimiz hafta sonu yine yaptım ama telaştan fotoğraflamayı unuttum.Bu tarifi hep yazayım diye düşünüyorum fakat kısmet olmuyordu,Hafta sonu evlilik yıldönümümüzde yapmıştım,ee önümüz de yılbaşı değişik bir tat denemek isteyenler olabilir diye düşündüm ve resmi olmasada tarifi yazmaya karar verdim.Her yaptığımda misafirlerimden tam not aldığım bir tarif. Malzemeler kişi sayısına göre ayarlanır, 8 kişi için malzeme listesi şu şekilde;
4 adet büyük limon çok iyi yıkanacak ortadan ikiye ayrılacak ve içi oyulacak,
2 adet küçük ton balığı konservesi
4 adet yumurta(iyice haşlanmış)
bir miktar mayonez,tuz,karabiber ve maydonoz,yeşil salata (bir kaç yaprak)
yapılışı: Ton balıklarının yağı süzülür ve iyice kıyılır, yumurtaları yine iyice kıyıyoruz bir kısmını ton balığına karıştırıp bir kısmını süsleme için ayırıyoruz. Maydanozlarıda ince kıyıp bir kısmını bu karışıma ve bir kısmını süslemeye ayırdıktan sonra,karışımımıza mayonez,tuz ve karabiber ekleyip iyice harmanlıyoruz. Kabuklarını iyice yıkayıp böldüğümüz limonlarımızın içine bu karışımımızı dolduruyoruz.
servis tabağımızın alt kısmını doğradığımız yeşil salata yapraklarıyla kaplıyoruz üstüne doldurduğumuz limonlarımızı diziyoruz ve limon larımız üstüne de daha evvelden ayırdığımız kıyılmış yumurta ve maydanoz karışımımızı koyarak süslüyoruz.İşte bu kadar son derece pratik bir tarif,hem görüntü olarakta sofrada gayet hoş görünüyor,hemde oldukça lezzetli.Deneyecek olanlara afiyet olsun diyorum umarım beğenirsiniz.

2 yorum:

embir dedi ki...

ah canım gözümde canlandırdımda görsellikte süper olur, sana afiyet olsun diyelim :)

gungece dedi ki...

Elinize sağlık, balık sofrasında çok güzel bir ayrıntı olur bence. İlk fırsatta deniycem.
Sevgiler