20 Kasım 2008 Perşembe

KALİGRAFİ ÖĞRENMEK İSTERMİSİNİZ ?




Göze hoş gelen bu yazı sanatına bayılıyorum.Bu şekilde yazılmış davetiye zarfları veya mektuplar çok hoşuma gidiyor.Ben de bu sanatı öğrenmeye ucundan kıyısından başlamak istedim, tabii bizim burada öyle kurs filan yok ama araştırdım internette video eşliğinde çeşitli kaligrafi türlerini öğreten yerler var.Ben çalışmaya başladım bile.Sizlerin arasında da bu işe merakı olup öğrenmek isteyen olabilir düşüncesiyle bu konuya değinmeye karar verdim.


Buradaki adreste video görüntüsü eşliğinde kaligrafi harflerinin yapımı gösteriliyor.Ayrıca, burada pek çok video bölümü var onlarda da rakkamlar,değişik kaligrafi stilleri öğretiliyor.


Bilgisayarınızda yazdıklarınız için kaligrafik font isterseniz bu adresten indirebilirsiniz.



Burada da kaligrafi kullanılarak yazılmış şık davetiyeler var.

Kaligrafinin pek çok çeşidi olduğunu söylemiştim.İslami kaligrafi örnekleri için buraya veburaya bakabilirsiniz.

Japon kaligrafisi için burası ve burası bilgilendirici adresler.Online ücretsiz kaligrafi dersleri için bu adrese bakabilirsiniz.Arapça yazı kaligrafisi için bu adres,artistik latin harf kaligrafisi için bu adres faydalı olabilir.
Son olarakta bizden bir adres vereyim burada kaligrafi ve hat sanatı hakkında ve kullanılan malzemeler ile ilgili bilgiler bulabilirsiniz. Adres Kaligrafi sanatı.

20 yorum:

MAVİANNE dedi ki...

ooo süper
bayılırım böyle allengirli yazılara
teşekkürler bilgiler için
öptüm

Adsız dedi ki...

Gerçek sanat işte sağol güzel bir link canım.

Bitki Cadısı dedi ki...

mavianna bende bayılıyorum,valla çalışıyorum yakında öğrenicem sanırım.
CW'cim aynı fikirdeyim,çok uğraş isteyen bir iş.

embir dedi ki...

ben çok severim ama böyle yazmak gerçektende sanat diye düşünüyrum. Teşekkürler canım.

cicibici bişeyler dedi ki...

Benimde hep merak ettiğim bir sanat bu,paylaşım için teşekkürler çok iyi oldu valla!

Cocukla Cocuk dedi ki...

Kaligrafi fontları çok güzel teşekkürler.

Bitki Cadısı dedi ki...

işinize yarayacak olmasına ve beğenmenize sevindim arkadaşlar.

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

Bu çok faydalı bir bilgi oldu bende biraz denedim ama sonraki aşamalar nasıl olacak anlayamadım sende yaptıklarını paylaşırsan sevinirim teşekkürler.

AvonAntalya dedi ki...

sen bir harikasın,teşekkürler

Bitki Cadısı dedi ki...

Nilgün teşekkür ederim canım.Beğenmene sevindim ,seni takip ediyorum.

Adsız dedi ki...

yazı yazmak hayatı yazmak gibi bir şey.özellikle hat sanatı yada kaligrafi vey latin hat yazısı yapa bilene olağan üstü şeyler yaptıra biliyor, okuyana ise yaşata biliyor...

Adsız dedi ki...

hattat kaligraf recep akbaş yorumlarınıza bayıldım bir hattat olarak saygılarımla

dengesiz dedi ki...

teşekkürler paylaşımınız için..

Adsız dedi ki...

çok güzel olmuş teşekkürler...

Adsız dedi ki...

ben yazdırmak istiyorum yardımcı olabilirmisiniz?lütfenn

Adsız dedi ki...

MERHABALAR ...Öncelikle kaligrafi sanatına ilgi duyan ve bu sanatı seven herkese teşekkür ediyorum . . Ben kaligrafi sanatı ve bunun yanında bir kaç sanat ile profesyonel olarak uğraşıyorum .İlk başladığımda bana yol gösterecek kurs verecek kimseyi bulamadım o yüzden , bu sanatı öğrenmek isteyen arkadaşlara her zaman yardımcı olmak isterim .. bana www.umitkalayci.com.tr den ve iletişim kısmındaki mail adresim ve facebook profil sayfamdan ulaşabilirsiniz.. yakın zamanda www.kaligrafidersleri.com adresinde bu sanatla ilgili çok güzel eğitim videoları ve örnek yazılar bulabileceksiniz . bu sitede istediğiniz şekilde yazılara videolara yorum yapabilecek , sorularınızı bizimle paylaşıp en kısa sürede yanıt alacaksınız . isimlerinizi buradan kaligrafik şekilde yazdırabilirsiniz . kaligrafi sanatı ile ilgilenen herkese elimden geldiği kadar yardımcı olurum ... sanata değer veren herkese selam olsun ...

Adsız dedi ki...

çok güzel paylaşımlar teşekkür ederim

mehmet dedi ki...

merhaba paylaşımlarınızı inceledim.kaligrafi öğreneceğim. ayrıca bir hobi meraklısı olarak sizden bir istirhamım, hobi olarak oto cam parçaları ile yapılan biblolar var bunların yapımı ile ilgili bildiğiniz önereceğiniz bir internet adresi varmı. teşekkürler (ademoglu09@hotmail.com)

Türkiye-Pakistan-Bollywood dedi ki...

Bugün bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine ilgilenmeye başladım kaligrafi sanatıyla... Benim ilgi alanım karakalem çizim ve desen ama bunu da becerebileceğime inanıyorlar.. bende bir araştırayım dedim. Tesadüfen blogunuzu okudum , verdiğiniz bilgiler için teşekkürler :)

Yardım edin dedi ki...

Bana bu sanatı öğretecek bir yardımsever yok mu.. Lütfen lütfen Allah rızası için yok mu bana öğretecek bir insan. Adıyaman da yok kursu yok hocası öğreten yok.. Nolur yardım edin. Sıfır beşyüz otuz altı sekizyüz altmış kırk beş altmış iki numaradan ulaşın nolur