29 Ekim 2008 Çarşamba

ATAM

Her bayram çok duygulu olurum ve muhakkak ağlarım, bu bayram da yine çok duygulandım,geçen sene bayram kutlamalarına oğlum Armanı da götürmüştüm, 1 yaşındaydı ama öğretmiştim adını ,bayrağımızı. Elinde üzerinde resmin olan bayrağı sallayıp durdu törende,geçen sene pek konuşamıyordu sadece bayrağı göstererek "anne, Ata "diyordu.Şimdi Arman 2 yaşında bu sene hasta olduğumuz için kutlamalara gidemedik,bu sabah hastaneye giderken her yerin bayraklarla donanmış olduğunu gördü,"Anne,bağrağımız, Atamız dedi ." "evet oğlum dedim bugün Cumhuriyet Bayramı onun için her yerde bayraklar var."

Şimdilik senin hakkında tek bildiği adın ve yurdumuzu senin düşmanlardan kurtarıp,kurduğun.

Biraz daha büyüyünce daha çok şey öğrenecek hakkında,bütün yaptıklarını anlatacağım ona,bizlere bıraktığın nasihatleri,ilkeleri öğreteceğim.O da ,ülkemizdeki herkes gibi izinden gidecek,vatanımızı,cumhuriyetimizi kollayıp,koruyacak ,cumhuriyetimize,değerlerimize sahip çıkacak.

Sen rahat uyu Atam, güçlü, kendine güvenen, bilgili, Atatürk'çülüğe ve Cumhuriyete yürkten bağlı parlak bir nesil geliyor,merak etme. Her zaman olduğu gibi seni yine saygı ve minnetle anıyoruz Atam.



Hepimizin Bayramı kutlu olsun ,

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Öncelikle küçük Arman'a geçmiş olsun diyorum inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur.
Küçük Arman'ı Atamızı anlatarak büyütmeniz ne hoş.
Hiç şüphe yok ki Atatürk'ü yücelten, onu büyük yapan unsurlar sadece Kurtuluş Savaşımız ve Atamızın burada Türklere kazandırdığı başarı değildir (zor şartlarda zekası ve pratik düşüncesiyle savaşı kendi lehine çeviren birçok komutan var). Ama Atatürk'ü onlardan ayıran ve daha üstün olmasını sağlayan şeyler Kurtuluş Savaşını padişah engellemesine rağmen başlatıp hem dış düşmana hemde içe karşı koyması ve savaş sonrası da yobazlara rağmen mücadelesini sürdürüp gerçekleştirdiği devrimler ve elinde imkan varken kendisini Padişah ilan etmeyip bize Cumhuriyeti armağan etmesi değil mi?

Atam hepimiz çok seviyoruz; yattığın yer nur olsun.

Adsız dedi ki...

Ömür boyu Cumhuriyetle yaşamak nasip olsun bizlere. Arman lisede en sevdiğim dostumun adıydı :) geçmişler olsun canım